Световната здравна организация призова  в Европа   да се започнат спешни кампании за

...
Световната здравна организация призова  в Европа   да се започнат спешни кампании за
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Над 1.8 милиона бебета не са били ваксинирани срещу морбили между 2020 г. и 2022 г.

Световната здравна организация прикани  в Европа   да се стартират незабавни акции за имунизация против морбили, така през последната година като броят на инфекциите се е увеличил над 30 пъти  Ръст се регистрира в 40 от общо 53 страни в района. Като причина от СЗО  посочват намаляващите равнища на ваксинация , което създава риск от зараза  Според здравната организация  повече от 1.8 милиона бебета не са били имунизирани против морбили между 2020 година и 2022 година заради ковид епидемията.
Едно от най-големите разстройства, които пандемията от COVID-19 аргументи, е обвързвано с рутинните стратегии за имунизация в доста страни, което докара до огнища на морбили, дифтЕрия, полиомиелит и жълта тресчица. През април стартирахме акция с UNICEF и GAVI, с цел да подкрепим страните да спрат огнищата и да възстановят стратегиите за имунизация най-малко до равнищата отпреди пандемията.
Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО

По данни на СЗО  са регистрирани  случаи на морбили в страни, където дребната шарка публично е оповестена за отстранено заболяване. Болестта е предотвратима с ваксина. Според българския имунизационен календар имунизацията против морбили е наложителна. Децата се ваксинират с комбинирана ваксина против морбили, рубеола и паротит след навършване на 13 месеца, и наново при навършване на 12 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР